Info från World Deaf Tattoo expo

Observera att videon är på internationella tecken.

2013 genomfördes den första internationella döva tatueringsfestivalen i Berlin, Tyskland. Det kom flera olika döva tatuerare på plats. Många olika erfarenheter och typer av konst fanns på plats, mycket vackert!

När jag tittar tillbaka och inser idag är det 2023, och det har gått tio år! Tiden går fort! Under åren har tatueringsmässan varit på olika platser som t.ex. Spanien, England och fler andra länder till. Till och med Kroatien också! Härliga tider!

Under åren har jag träffat flera nya döva personer som visat sig jobba med tatueringar. Så vår Community blivit större och större. Det finns en grupp där döva tatuerare är med och det är 32 personer från olika länder där.

Vi har tatuerare från Colombia, Mexico och flera andra länder.

Varför berättar jag denna här vackra berättelsen?

Nästa månad, mellan 15-17 september, i Sverige, södra Sverige, i staden Malmö. Staden ligger väldigt nära Danmark. Och till och med nära Tyskland.

Där firar vi tio årsjubileum av internationella döva tatueringsfestivalen. Idag heter vi World Deaf Tattoo. Återigen kommer det flera döva tatuerare på plats, ungefär 9-10 tatuerare. Som visar sitt arbete.

Här kan du kommunicera med tatueraren direkt istället för att försöka kommunicera med en hörande tatuerare. Blir du nöjd med din tatuering efteråt? Eller håller du för dig själv även om tatueringen inte blev bra?

Det är varför vi i tio år genomfört internationella döva tatueringsfestivalen!

Många döva brukar säga att det är skönt att kunna kommunicera direkt på teckenspråk med tatueraren. Och nya kontakter binds och nya vänner hittas.

Det är varför jag jobbar vidare med detta.

15 – 17 september, Malmö, Sverige.

Hur bokar du biljett till tatueringsmässan?

Du kan gå till:

Under helgen genomförs det även Dövas dag, där dagtiden är gratis att besöka. Dock kostar det pengar att besöka tatueringsmässan.

Inträde till tatueringsmässan kostar 100 svenska kronor per person. (Ca 7-8 euro).

På lördagskvällen är det fest som ordnas av Dövas Dag, som vi kan delta med. Vi kommer även ordna prisutdelning under kvällen för bästa tatuerare och liknande. Sen kommer det finnas en rockband som spelar musik under kvällen. Det finns andra program också!

Jag blir glad om ni alla kommer!

Är det bara tatueringar som erbjuds? Nej vi erbjuder piercingar och likande också samt försäljning av merchs. 

Vi ses snart!